http://4.bp.blogspot.com/-ZazJXWqD238/Wwj4z3nSstI/AAAAAAAABm8/55Bx0-3Tom4OjTN8Fs9i1HfI44mtGF0EQCK4BGAYYCw/s930/2018HEMSIDA%2Bkopiera.jpg

lördag 22 februari 2014

KVISTHAMRA BIKEPARK

Sommarbild: Stefan & Gunnar klättrar uppför gamla liftspåret i Kvisthamra backen.

Detta blir första inlägget i den här Forum/Bloggen som är döpt till Kvisthamra Bikepark. Meningen med denna blog är att följa bygget från början med att bygga en riktig bikepark i Norrtälje.
Kvisthamra backen är det perfekta stället i Norrtälje för ändamålet då man kan samla de flesta XC cykelsporter här.

Steg 1 blir under våren 2014 då det ska pilas upp en xco slinga som ska pilas up och preppas och göras iordning under året.

Steg 2 under sommaren blir att 2 st lättare downhill slingor som ska pilas upp och under sommaren även de preppas och göras iordning. Downhill slingorna kommer till en början förmodligen ingå i XCO banan så de blir lite uppkörda. Då vi inte har så många downhillare i kommunen. Men ju mer det byggs kommer A;B;C linjer dras. A=svårnedfart, B=medelnedfart, C=lättnedfart.

Steg 1 och Steg 2 är målet med 2014. 

Den 7 maj kommer en mtb XCO upplandscup deltävling försläggas på XCO banan.

Målet är att 2015 eller 2016 kunna arrangera en SWEcup tävling i XCO. Målet är oxå att kunna ha 1-2 gemensamma träningar i veckan - kan ev bli en downhill och en xco träning. Men det ligger mer mot år 2015.

Skulle vara kul om kommunen kunde lägga till en mindre BMX bana intill backen oxå så skulle det sätta ännu mer fart och locka fler intresserade.

Jag som dragit igång detta heter Gunnar Töjren och har cyklat mtb xco sedan 1993. jag har i många år tänkt på att genomföra detta projekt men tiden och tillfället har inte stämt förrän nu.
Norrtälje har såklart inte samma höjdskillnad som tex Järvsö eller Åre bikepark men gör man det bra så räcker de 45 meters höjdskillnad helt ok, särskilt till XCO.
För downhill är kanske backen i det kortaste laget men med lite kluriga banor kan det räcka långt för att få träningen till de stora backarna :.) /GT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar