http://4.bp.blogspot.com/-ZazJXWqD238/Wwj4z3nSstI/AAAAAAAABm8/55Bx0-3Tom4OjTN8Fs9i1HfI44mtGF0EQCK4BGAYYCw/s930/2018HEMSIDA%2Bkopiera.jpg

onsdag 8 oktober 2014

HÖSTENS XCO AKTIVITETER

Hösten är här med råge och det börjar bli lite slirigt i backen och på banan. MTB XCO banan kommer vara utmärkt i slalombacken till slutet av November sedan tas stolpar och märkning in för året i själva backen så inga utförsåkare ska köra på någon stolpe, mm. Däremot sitter pilarna kvar på övriga delar av banan. 

Två rejs återstår dock på banan och det är "Tre magiska i November" som går söndagen i allhelgonahelgen och CK Norrtäljes deltävling i Norrort Lightbulb som går onsdagen den 19 november och är en natt-mtb-xco-race.

Vi ska få upp lite nät på trä-broarna innan de racen och sedan har vi som sköter banan fått låna ett större förråd av Friluftsfrämjandet där vi får in skottkärrorna och kan förvara en del material till banan till nästa säsong. Hoppas även på att få upp XCO banans karta innan vintern.

Nästa säsong så hoppas vi att Polis SM i mtb xco kommer gå i backen då en ansökan är inskickad om det arrangemanget. Även CK Norrtälje kommer nog arrangera en större MTB XCO tävling redan nästa säsong. CKN ska bara få klart med tillgången av chip utr och datum.
CKN ska även ha en officiell träningsdag för ungdomar/barn i veckan från mitten av april är det oxå tänkt att vi ska få till.

INBJUDAN TILL HÖSTENS TVÅ TT REJS NEDAN
MOUNTAINBIKE XCO

TRE MAGISKA I NOVEMBER
Söndagen den 2:a November kl 10:00 kör CK Norrtälje tre magiska i November.
Det är ett MTB XCO race på Kvisthamra Bikepark banan i Norrtälje där det gäller att köra så många varv som möjligt under 3 timmar på en rätt tuff xco bana.

Banmarkering Banan är markerad med vitsvarta pilar och avspärrningsband. Banan kommer vara en lite förlängd bana som mäter ca 4 km.
Tider
  • 9:30 – 9:45 – Anmäla
  • 10:00 – Start samtliga klasser
  • 12:00 – målet stängs för ungdomar
  • 13:00 – målet stängs för vuxna
Klasser
  • Dam
  • Herr
  • Ungdom (13-17 år)
Licens
Ingen licens behövs.
Anmälningsavgift
  • Vuxna – gratis kr om du har eget chip, annars hyra chip kostar 20 kr.
  • Ungdomar – gratis kr om du har eget chip, annars hyra chip kostar 20 kr.
Tidtagning med chip-system.

ParkeringFinns i direkt anslutning till tävlingsarenanan
Mat Medtages själv. Finns dock vatten :.)
Priser Äran och en åtråvärd godispåse delas ut till segrarna i varje klass

Regler: Reglerna kommer gås igenom innan start, men grunderna är som följer: Målet är att cykla så många varv på banan som möjligt under loppets 3 respektive 2 timmar. Loppet startar kl 10:00 och slutar kl 13:00/12:00. Varv som påbörjas inom den tiden får räknas. Om två cyklister har kört lika många varv, är det sluttiden som avgör. Varven räknas genom att funktionärer läser av nummerlappen vid varvning – vid vilken du måste gå och inte får cykla. Se till att då hålla nummerlappen synlig och läslig. Hjälm är obligatoriskt och fusk är strängt förbjudet.
Alla som vill rejsa lite och få ett lite längre tufft xco tränings pass är välkomna!!
/Gunnar T
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Norrort Lightbulb i Norrtälje onsdagen den 19 November körs en deltävling på kvisthamra bikepark banan. Men det kommer bli en lite kortare variant av banan som mäter ca 2 km. Flest varv på 40 min är tanken. Start kl 19:00 vid parkeringen nedanför slalombacken HÄR. Var där i tid och prova banan som kommer vara pilad och snislad. /Gunnar T

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar